Op uw wenken bediend

In de Frederik wordt u op wenken bediend. Alles wat u zich maar wensen kunt, heeft u er binnen handbereik. Vanuit uw exclusieve appartement wandelt u op uw gemakje in luttele minuten naar de gezellige dorpskern waar u een breed winkelaanbod aantreft. En natuurlijk heeft Wassenaar voor haar bijna 26.000 inwoners ook alle voorzieningen op het gebied van cultuur, sport en gezondheidszorg in huis.

Winkels en horecagelegenheden

Naast grote winkelketens vindt u tal van leuke speciaalzaken en fijne boetieks in het Wassenaarse centrum. Bij Ekoplaza aan de Langstraat, Albert Heijn aan het Stadhoudersplein of Aldi aan de Hofcampweg kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Ook de Wassenaarse weekmarkt op dinsdag op het Berkheiveld is een bezoekje waard. En wist u dat de winkels aan de Luifelbaan – de beste foodwinkelstraat van Nederland – ook op zondag open zijn? Tussendoor of na het shoppen strijkt u voor een kop verse koffie, heerlijke lunch, goed glas wijn of smakelijk diner neer bij een van de vele horecagelegenheden. Aanraders zijn bijvoorbeeld Grand Café Lien aan de Kerkstraat, Bagel Alley, De Markiezen of Café Broeders aan de Langstraat of Brasserie ’t Regthuys aan het Plein.

Kunst en cultuur

Naar een cabaret-, toneel- of muziekvoorstelling in theater Warenar, een filmpje pakken in Filmhuis Wassenaar of naar een tentoonstelling, klassiek concert of inspirerende lezing in Raadhuis De Paauw? Als kunst- en cultuurliefhebber komt u in Wassenaar ruimschoots aan uw trekken. U vindt alle voorzieningen op loopafstand van uw exclusieve appartement in De Frederik. En dan kunt u natuurlijk elk jaar eind augustus/begin september op vier achtereenvolgende zondagmiddagen met Plein Musique op het Burchtplein genieten van live-muziek in allerlei genres. Ook vaste prik zijn de intieme concerten in de Jazz Sociëteit aan de Schoolstraat, elke derde zondag van de maand van na- tot voorjaar.

Recreëren

Lekker uitwaaien aan het strand na een fietstocht door de duinen. Eindeloos struinen door het prachtige Oostduinpark of Meijendel. In oktober of november een bezoekje brengen aan de Japanse Tuin, het pronkstuk van landgoed Clingendael. Wassenaar en omgeving staan garant voor heerlijke fietstochten en uren wandelplezier.

Sporten en bewegen

Een paar baantjes trekken of een uurtje in groepsverband of individueel fitnessen, u hoeft er alleen maar uw voordeur voor uit te stappen. Want naast De Frederik ligt het Sterrenbad met sportschool Njoy Fitness op de eerste etage. Lekker buiten sporten doet u met Healthclub OpenAir in gevarieerde trainingen voor sporters van alle niveaus en leeftijden of bij de even verderop gelegen Koninklijke Haagsche Golf & Country Club.